Skip to main content

Een schaamlipcorrectie, de naam zegt het al een beetje, ik schaamde me er ook een echt voor om dit uit te laten voeren. Na het krijgen van 2 kinderen waren de klachten nog erger geworden. Met name bij fietsen had ik veel pijn. Maar ook tijdens mijn werk als kapster had ik veel last van mijn schaamlippen. Wij zitten daar op een zadelstoel waarbij ik altijd pijn had als ik ging zitten.
Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben op zoek gegaan naar een plastisch chirurg.

Keuze Klaver Klinieken

Mijn zoektocht begon online maar daar kwam ik niet helemaal goed uit. Ik wilde de operatie heel graag door een goede erkende plastisch chirurg uit laten voeren. Dat was online allemaal niet zo goed te vinden, je hebt dan zoveel keus.
Uiteindelijk sprak ik een goede vriendin die een ooglidcorrectie uit had laten voeren bij Klaver Klinieken. Ze was geweest bij Dr. Bodde en was echt heel erg tevreden over haar en over de kliniek. Het was ook heel mooi geworden dus dat is de reden geweest dat ik de website eens bekeken heb. Ook ben ik ze eens gaan volgen op Instagram, daar had ik gelijk een goed gevoel bij. Dus na een lange zoektocht had ik eindelijk de stoute schoenen aangedaan en gebeld om een afspraak in te plannen.

Gesprek met de arts

Op een donderdagochtend in september had ik mijn eerste afspraak bij Dr. Bodde in Klaver Klinieken. Ze zitten in een gezondheidscentrum Ceres in Heesch, het ziet er daar echt heel mooi uit. Sfeervolle wachtkamer, niet zo ‘steriel’ maar huiselijk en een vriendelijke dame achter de receptie. Als eerste werd ik binnengeroepen door de assistente.
Mijn hart zat inmiddels in mijn keel want ja het is toch wel spannend allemaal. Maar de assistente was zo rustig en vriendelijk en stelde me meteen op mijn gemak.

Daarna kwam ook Dr. Bodde erbij, wat een vriendelijke vrouw. Zo fijn! En toen was het moment dat ze mijn schaamlippen moest beoordelen of ik er voor in aanmerking zou komen. Gelukkig zag ze al snel dat ik er goed voor in aanmerking kon komen, ze begreep mijn klachten en er was echt wel iets aan te doen.
Een hele opluchting!

De dag van de Schaamlipcorrectie

Oh wat was ik zenuwachtig! Maar gelukkig vond de behandeling plaats in dezelfde kliniek in Heesch, ze hebben daar een grote behandelkamer. Toen ik me meldde bij de receptie kreeg ik een tube met verdovende crème, deze moest ik op mijn vagina smeren en in laten trekken. Deze crème deed zijn werk heel goed want de verdoving daarna was echt heel goed te doen.

In de behandelkamer was weer dezelfde assistente samen met Dr. Bodde en nog een andere assistente. Ze waren zo lief voor me, stelde me gerust, ik kreeg een warm dekentje over me heen en er stond een lekker muziekje aan. De operatie heeft zo’n 45 minuten geduurd, voor ik het wist was het klaar, kreeg ik nog een verkoelend verbandje en wat tips om de komende dagen door te komen. Toen mocht ik lekker weer naar huis.

Ervaring na de schaamlipcorrectie

De eerste paar dagen heb ik nog wel wat ongemak gehad van de schaamlipcorrectie, het trok wat en het was wat gezwollen. Maar ik heb 2 kinderen gehad dus wist wel een beetje daar mee om te gaan. Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee en mocht ik 2 weken na de ingreep weer terugkomen voor de controle afspraak. Alles zag er goed uit en alles was mooi genezen. Nu zo’n 3 maanden later kan ik zeggen; had ik dit maar eerder gedaan. Wat een opluchting, en wat een verlossing. Nooit meer nadenken in de sauna of in het zwembad. Het fietsen en werken gaat weer zonder enkele problemen en ook voel ik me vrijer en vrouwelijker.

Mocht je twijfelen, niet doen! Ik ben zo blij dat ik bij Klaver Klinieken uiteindelijk behandeld bent en het viel 100% mee. Echt een aanrader!

Liefs Valerie