Skip to main content

Oorcorrectie

Flaporen, ook vaak zeiloren of afstaande oren genoemd, komen veel voor. Ze worden veroorzaakt door een afwijkende stand van het kraakbeenskelet van de oorschelp. Flaporen kunnen gecorrigeerd worden door onze plastisch chirurgen. Kom gerust bij ons langs om de mogelijkheden te bespreken en krijg een vrijblijvend advies!

Behandeling oorcorrectie / flapoorcorrectie

Het rechtzetten van flaporen kan goed onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd, maar gebeurt vaker onder algehele narcose. Voor een operatie onder narcose geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.

Bij de operatie wordt een sneetje aan de achterkant van het oor gemaakt. Het kraakbenige skelet van het oor wordt geremodelleerd en het stukje huid dat aan de achterkant van het oor overblijft als het oor dichter tegen het hoofd komt, wordt verwijderd.

Herstel

Na een oorcorrectie krijgt u een stevig verband (een zogenoemde tulband) om uw hoofd. Meestal moet het verband een week blijven zitten. Als het verband verwijderd is, moet u nog ongeveer twee weken ’s nachts een haarband dragen. Ook overdag moet u voorzichtig zijn met uw oren, bijvoorbeeld als u sport. Twee weken na de ingreep zullen de hechtingen worden verwijderd.

Vergoeding oorcorrectie

Een oorcorrectie wordt tot een leeftijd van 18 jaar vergoed door de zorgverzekeraar. Daarna zult u de ingreep zelf moeten betalen.

Kosten oorcorrectie

Klik hier voor onze tarieven.

Voor & Na Foto’s

Bekijk hier onze voor en na foto’s van deze ingreep.

Wilt u meer informatie over een oorcorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur