Skip to main content

Schaamlipcorrectie

Veel vrouwen storen zich aan de grootte of vorm van hun schaamlippen. Ze hebben er last van bij het sporten, zitten of vrijen. Dit is een veel voorkomend probleem dat gelukkig steeds beter bespreekbaar is. Een schaamlipcorrectie kan uitkomst bieden.

Behandeling schaamlipcorrectie

Tijdens het eerste consult neemt de plastisch chirurg alle tijd om te bespreken wat er mogelijk is, wat u kunt verwachten en wat mogelijke complicaties zijn. Een schaamlipcorrectie kan dubbelzijdig of enkelzijdig uitgevoerd worden.
De ingreep wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. We halen het teveel aan huid weg van de binnenste kleine schaamlippen zodat deze weer in verhouding zijn met de grote schaamlippen. Voor het hechten gebruiken we fijn oplosbaar hechtdraad dat niet verwijderd hoeft te worden. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Herstel

Na de behandeling kunt u direct naar huis; u kunt niet zelf autorijden dus neem iemand mee die u veilig thuisbrengt. De eerste dagen kunnen de schaamlippen aardig gezwollen zijn. Goed koelen is belangrijk, een tip leg een maandverbandje in de diepvries. Paracetamol is vaak voldoende om de napijn onder controle te houden. Meestal is de zwelling na een paar dagen al veel minder. Doe het rustig aan maar blijf bewegen. Een goede doorbloeding bevordert de genezing. Na een week kunt u weer aan het werk.

Kosten schaamlipcorrectie

Klik hier voor onze tarieven.

Wilt u meer informatie over een schaamlipcorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur