Skip to main content

Buikwandcorrectie

Als u ouder wordt, veel bent afgevallen, of bij slappe buikspieren na een zwangerschap kan de buik soms niet meer passen bij uw gevoel. Een buikwandcorrectie of operatie kan dan uitkomst bieden. Het is dé manier om weer een strakkere buik te krijgen. Nooit meer de buik inhouden of verbergen in ruim zittende kleding. Met een goed advies en een operatie op maat kunnen wij uw buik weer terugbrengen naar de oorspronkelijke staat.

Soorten buikwandcorrecties

Bij Klaver Klinieken bieden we verschillende soorten buikwandcorrecties aan:

 • Mini buikwandcorrectie
  Deze ingreep is van toepassing als u met name een teveel aan buikhuid heeft onder de navel. Deze ingreep is onder algehele narcose en in dagbehandeling.
  Bij een mini buikwandcorrectie loopt het litteken laag in de bikinilijn.
 • Volledige buikwandcorrectie met of zonder correctie van de buikspieren
  Als de buik- en spierwand van de gehele buik verslapt zijn is een volledige buikwandcorrectie van toepassing. Bij deze ingreep blijft u een nacht slapen in de kliniek.
  Bij een volledige buikwandcorrectie krijgt u een horizontaal litteken in de bikinilijn en een litteken rondom de navel.
 • Fleur-de-lis Buikwandcorrectie
  Als er sprake is van extreem veel huidoverschot dan wordt deze techniek toegepast waarbij er een extra verticaal litteken wordt gecreëerd om alles goed weg te kunnen nemen.  Ook bij deze ingreep blijft u een nacht in de kliniek slapen.

Welke buikwandcorrectie het beste bij u past zal de plastisch chirurg samen met u bepalen tijdens een afspraak op ons spreekuur.
Een mooie aanvulling op een buikwandcorrectie is een behandeling met liposuctie.

Herstel buikwandcorrectie

Na de ingreep krijgt u een drukpak aangemeten welke u 6 weken dag en nacht dient te dragen. Soms worden er drains achtergelaten om overtollig wondvocht af te voeren. De wond wordt gesloten met onderhuidse, oplosbare, hechtingen. Hierover komen hechtstrips, deze worden twee weken later weer verwijderd door de assistente op de polikliniek. Na twee weken kunt u lichte werkzaamheden weer oppakken, sporten en zwaar tillen is pas aan te raden na 6 weken. Buikspieroefeningen kunt u pas na 3 maanden weer hervatten.

Vergoeding

In een heel enkel geval bij fors huidoverschot wil de zorgverzekeraar de buikwandcorrectie vergoeden, hiervoor heeft u dan een verwijsbrief nodig van de huisarts. Wij kunnen dan samen met u tijdens het spreekuur bekijken of u hiervoor in aanmerking kunt komen.

Kosten buikwandcorrectie

Klik hier voor onze tarieven.

Voor & Na Foto’s

Bekijk hier onze voor en na foto’s van deze ingreep.

Wilt u meer informatie over een buikwandcorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur