Skip to main content

Bovenooglidcorrectie

Overhangende bovenoogleden kunnen een vermoeid of ouder uiterlijk geven. Belangrijker nog is dat het klachten van vermoeidheid, hoofdpijn of slechter zien kan veroorzaken. Een correctie kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd en kent vaak een goed resultaat. Doen dus!

Tijdens het eerste gesprek neemt de plastisch chirurg uitgebreid de tijd om te vertellen welke behandeling het beste past bij uw ogen en oogleden, wat de ingreep inhoudt en welk resultaat u mag verwachten. Ook risico’s en complicaties worden besproken. Vervolgens zal de ooglidcorrectie ingepland worden op een dag die u schikt. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten voor beide ogen en vindt plaats onder lokale verdoving. De plastisch chirurg haalt de overtollige huid van het ooglid weg en zo nodig ook spier- en vetweefsel. Het litteken valt keurig in de ooglidplooi.

Na de ingreep kunnen de ogen wat gezwollen zijn en soms blauw verkleuren. We zullen dan ook adviseren goed te koelen na de ingreep met een coldpack. Wat vaak ook goed werkt zijn diepvriesdoperwtjes in een dun washandje.

Na een week zal de assistente de pleisters en hechtingen verwijderen. Na ongeveer 8 weken komt u op eindcontrole bij de plastisch chirurg.
Een bovenooglidcorrectie wordt in sommige gevallen gecombineerd met een onderooglidcorrectie, een wenkbrauwlift of met botuline toxine.

Wij raden de producten aan van Recover om je optimaal voor te bereiden op een operatie. De Recover shakes zorgen ervoor dat uw lichaam in een optimale voedingsstand verkeert tijdens en na de operatie. Hierdoor herstel je beter, verminder je het risico op complicaties en voorkom je infecties.

Slechts onder strikte voorwaarden zal uw zorgverzekeraar de kosten van een bovenooglidcorrectie vergoeden. Tijdens het consult kunnen we samen met u bekijken of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgen wij voor u de aanvraag bij uw verzekering. Hiervoor heeft u dan wel een verwijsbrief nodig van uw huisarts.

Klik hier voor onze tarieven.

Bekijk hier onze voor en na foto’s van deze ingreep.

Wilt u meer informatie over een bovenooglidcorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk dan ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur