Skip to main content

Wenkbrauwcorrectie

Overhangende oogleden kunnen ook (mede) het gevolg zijn van zakkende wenkbrauwen. Het is dan ook belangrijk hier een goed advies over te krijgen en de behandeling te ondergaan die in uw situatie het beste past, zoals bijvoorbeeld een wenkbrauwcorrectie. Onze plastisch chirurgen kunnen dit als beste beoordelen.

Behandeling wenkbrauwcorrectie

Er bestaan verschillende manieren om de wenkbrauwen te corrigeren. Tijdens het consult kan de plastisch chirurg samen met u beslissen welke methode het beste bij u past.
In veel gevallen kan in combinatie met een bovenooglidcorrectie een wenkbrauwpexie worden uitgevoerd. De wenkbrauwen worden dan met onderhuidse hechtingen vastgezet aan het botvlies waardoor ze gefixeerd worden op de juiste plaats. Voordeel van deze ingreep is dat hetzelfde litteken wordt gebruikt als van de bovenooglidcorrectie, het geeft dus geen extra litteken.

In sommige gevallen is een directe wenkbrauwlift nodig of een grotere operatie zoals een (endoscopische) voorhoofdslift. Bij een directe wenkbrauwlift wordt precies boven de wenkbrauwen wat overtollige huid weggenomen. Bij een voorhoofdslift wordt langs de haargrens een groter deel van het huidoverschot weggenomen en het hele voorhoofd gelift. Dit kan ook via een kijkoperatie worden uitgevoerd, dan noemen we het een endoscopische voorhoofdslift. Dit is de grootste ingreep om de wenkbrauwen en het hele voorhoofd te liften. Deze ingreep vindt plaats onder narcose waarbij de gehele huid van het voorhoofd wordt losgemaakt en boven op het hoofd met schroefjes wordt vastgezet.

Herstel

Naar gelang de ingreep zal het herstel ook anders zijn. Na de wenkbrauwpexie en directe wenkbrauwlift kunnen de ogen wat gezwollen zijn en soms blauw verkleuren. We zullen dan ook adviseren goed te koelen na de ingreep met een coldpack. Wat vaak ook goed werkt zijn diepvriesdoperwtjes in een dun washandje.

Na een week zal de assistente de pleisters en hechtingen verwijderen. Na ongeveer 8 weken komt u op eindcontrole bij de plastisch chirurg.

Het herstel na een (endoscopische) voorhoofdslift is wat langer dan bij de bovengenoemde ingrepen. Het dragen van een face-masker is aan te raden, verder kunt u blauw verkleuren en zwelling ervaren. Ook hierbij is koelen een goed advies.

Kosten wenkbrauwcorrectie

Klik hier voor onze tarieven.

Voor & Na foto’s

Bekijk hier onze voor en na foto’s van deze ingreep.

Wilt u meer informatie over een wenkbrauwcorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur