Skip to main content

Borstverkleining

Grote borsten kunnen voor grote hinder zorgen. Ze kunnen zorgen voor nek- rug- en schouderklachten; ook kunnen ze hinderlijk zijn bij het sporten en soms past het gewoonweg niet bij uw lichaam.
Als u denkt over een borstverkleining dan willen we u graag verder helpen. We vertellen uitgebreid wat de opties zijn en kijken wat het beste past bij uw figuur. We nemen alle tijd om vragen te beantwoorden. We realiseren ons dat een borstverkleinende operatie een grote ingreep is. Onze ervaring is dat heel veel vrouwen blij zijn dat ze deze stap hebben genomen en zeer tevreden zijn met het resultaat.

Behandeling borstverkleining

Tijdens het consult met de plastisch chirurg zullen we samen kijken naar de mogelijkheden van een borstverkleining. De operatie zal plaatsvinden onder algehele narcose, en de ingreep duurt zo’n anderhalf tot twee uur.
Tijdens de operatie halen we aan de onderkant van de borsten huid- en klierweefsel weg en zullen de tepels verplaatst worden. Middels littekens rondom de tepel, recht naar beneden en in de borstplooi (ankervormige litteken) zal de plastisch chirurg de borsten kleiner, steviger en hoger maken. Soms kunnen de littekens beperkt blijven tot een lollypop litteken. Vraag ons om het beste advies voor uw situatie.

Herstel

De wond wordt gesloten met onderhuidse, oplosbare, hechtingen. Hierover komen hechtstrips, deze worden twee weken later weer verwijderd door de assistente op de polikliniek. Na de operatie krijgt u van ons een speciale postoperatieve compressie BH die u zo’n 6 weken dag en nacht moet dragen. In de meeste gevallen kunt u na twee weken weer voorzichtig aan het werk. Na zes weken kunt u langzaam weer beginnen met sporten.

Wij raden de producten aan van Recover om je optimaal voor te bereiden op een operatie. De Recover shakes zorgen ervoor dat uw lichaam in een optimale voedingsstand verkeert tijdens en na de operatie. Hierdoor herstel je beter, verminder je het risico op complicaties en voorkom je infecties.

Vergoeding

Een borstverkleining wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.
U dient daarbij aan een aantal voorwaarden te voldoen namelijk:

  • de cupmaat moet zijn E of groter
  • u moet aanwijsbare klachten hebben die niet verholpen kunnen worden door fysiotherapie
  • uw BMI moet lager zijn dan 28

Als u aan deze voorwaarden voldoet kunnen wij een aanvraag indienen bij uw zorgverzekeraar. Hiervoor hebben we dan wel een verwijsbrief nodig van uw huisarts.

Kosten borstverkleining

Klik hier voor onze tarieven.

Voor & Na Foto’s

Bekijk hier onze voor en na foto’s van deze ingreep.

Wilt u meer informatie over een borstverkleining?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur