Skip to main content

Earwell®

EarWell® is een methode van oorcorrectie bij baby’s zonder operatie, zonder pijn en zonder litteken. In Nederland wordt 33% van de baby’s geboren met in meer of mindere mate een afwijking van de oren.De meest voorkomende afwijking is afstaande oren ofwel flaporen. Ook andere oorafwijkingen komen voor in de oorschelp, bijvoorbeeld een gevouwen oortje of een misvorming van de buitenste rand van het oor.

Behandeling EarWell

EarWell® kan tot een leeftijd van 6 weken worden toegepast, met een sterke voorkeur zo vroeg mogelijk binnen 2 à 3 weken na de geboorte te starten met de behandeling. Dit heeft te maken met de vormbaarheid van het kraakbeen. Op zeer jonge leeftijd is dit verhoogd door de hoeveelheid oestrogenen van de moeder die nog aanwezig zijn bij een pasgeboren baby en die na 6 weken snel afnemen.

Allereerst zal er een beoordeling plaatsvinden op het spreekuur door een plastisch chirurg gespecialiseerd in EarWell®. In principe kunnen alle oorafwijkingen met EarWell® behandeld worden. Flaporen is de meest voorkomende, maar er zijn nog 7 verschillende andere afwijkingen die ook met EarWell® behandeld kunnen worden zoals helixrand afwijkingen, lob oor, Stahl’s oor, conchal crus, constricted oor, cryptotia en een mix hiervan.

Er wordt altijd met de ouders afgesproken of de behandeling gestart mag worden. De haren rondom de oren van uw baby zullen geschoren worden. Geen zorgen, deze zullen als de behandeling is afgerond weer aangroeien. Vervolgens wordt het EarWell® systeem op de juiste manier aangebracht.

Duur van de behandeling

Het EarWell® systeem kan 2 weken blijven zitten. Na 2 weken zal het verwisseld worden en kan eventueel de maat worden aangepast. De duur van de therapie zal ongeveer 4 tot 6 weken zijn.

Resultaat

EarWell is een methode die werkt! Het is een niet invasieve en niet chirurgische behandeling, dus helemaal littekenvrij! Klinische studies laten een 95% succesgarantie zien.

Kosten EarWell behandeling

Klik hier voor onze tarieven.

Voor & Na Foto’s

Bekijk hier enkele voor- en na foto’s van deze behandeling.

Wilt u meer informatie over Earwell® ?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur