Skip to main content

Littekencorrectie

Een litteken van een operatie, ongeluk of brandwond kan erg ontsierend zijn. Ook akn overmatige littekenvorming hinderlijke klachten geven. Tijdens een gesprek op ons spreekuur kunnen we samen met u bespreken hoe een litteken het best te behandelen is zodat het minder zal opvallen en minder klachten geeft.

De behandeling

Littekens die heel lelijk of dik zijn, kunnen we behandelen met corticosteroïden, druktherapie, siliconenfilm of bestraling.Als het resultaat van deze behandelingen tegenvalt kan de plastisch chirurg het oude litteken eruit halen en een nieuw, minder opvallend en storend litteken maken.

Herstel littekencorrectie

Het litteken kan na de behandeling een tijdje rood en gezwollen zijn en pijnlijk aanvoelen of jeuken. Het is belangrijk om spanning op de wond te voorkomen. U krijgt hechtingen in de wond die afgeplakt worden met hechtstrips, deze worden afhankelijk van waar het litteken zit tussen de 5 en 14 dagen later weer verwijderd door de assistente op de polikliniek. Het litteken kan wat gevoelig zijn, hiervoor mag u paracetamol innemen.
Vaak wordt dirct na genezing een litteken nabehandeling gestart. In onze kliniek werken wij met litteken crèmes en pleisters van Alhydran en Scarban. Ook kan onze huidtherapeute litttekentherapie aanbieden.

Vergoeding

In sommige gevallen worden littekencorrecties vergoed zoals bij functieverlies en pijn. Mocht u hiervoor in aanmerking komen dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Wij zullen de aanvraag voor u verzorgen bij de zorgverzekeraar.  Is het een cosmetisch probleem dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Kosten littekencorrectie

Klik hier voor onze tarieven.

Wilt u meer informatie over een littekencorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur