Skip to main content

Stel je bent 18 jaar en kunt alleen maar speciaal-gemaakte BH’s dragen van een duur merk en niet zoals je vriendinnen een leuke BH van bijvoorbeeld de Hunkemöller? Stel dat je altijd twee BH’s over elkaar draagt omdat je anders niet lekker mee kunt doen met die sportles? Stel er wordt altijd naar je borsten gekeken en je moet meestal de bovenkleding een maat groter bestellen? Hoe fijn is het dan dat je voor de eerste keer een strapless jurkje kunt dragen met daaronder een gewone BH van de Hunkemöller?
Dat is wat een borstverkleining voor je kan betekenen.

Een borstverkleining is een operatie die als je voldoet aan de voorwaarden vergoed wordt door de zorgverzekeraar.
Maar wat zijn die voorwaarden dan?
De cupmaat moet E of  groter zijn, er moet sprake zijn van een gezond gewicht met een BMI van onder de 30. Er moeten aantoonbare rug, nek en schouder klachten zijn. De meeste vrouwen met grote borsten voldoen ruim aan deze voorwaarden en krijgen de operatie dan ook volledig vergoed.

Stel je eens voor dat je weer lekker kunt shoppen met je vriendinnen waarbij je geen rekening hoeft te houden met de grootte van je borsten. Je niet nagestaard wordt en weer lekker kunt sporten?
 Dan valt er letterlijk een last van je schouders.

Afspraak maken bij de plastisch chirurg? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.