Skip to main content

Ben je niet tevreden over de stevigheid en het uiterlijk van je borsten? Overweeg je een borstlift? Dan ben je niet alleen.
Borstliftchirurgie wordt steeds populairder en biedt vrouwen de kans om hun zelfvertrouwen te herstellen.

In deze blogpost gaan we dieper in op wat een borstliftprocedure is, wie er baat bij kan hebben, de verschillende soorten borstliftprocedures, het herstelproces en enkele belangrijke overwegingen voordat je een beslissing neemt.

Wat is een borstlift?

Een borstlift is een cosmetische chirurgische ingreep die tot doel heeft om je borsten te liften en te verstevigen. Tijdens de procedure verwijdert de plastische chirurg overtollige huid en kan hij de tepels herpositioneren, waardoor je borsten een meer gelift uiterlijk krijgen.

Ben jij een geschikte kandidaat voor een borstlift?

Een borstlift is geschikt voor vrouwen die last hebben van verslapping van de borsten na zwangerschap, gewichtsverlies of veroudering. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en een ervaren plastisch chirurg te raadplegen om te bepalen of jij een geschikte kandidaat bent voor de procedure.

Verschillende Soorten borstliften

Er zijn verschillende soorten borstliftprocedures, waaronder:

  1. Kleine borstlift: Dit is een minder ingrijpende optie met kleinere incisies zoals alleen rondom tepel, geschikt voor milde verslapping.
  2. Grote borstlift: Hierbij wordt een incisie rond de tepelhof gemaakt, verticaal naar beneden en in de borstplooi (ankervormig litteken) .Deze procedure omvat extra incisies in de borstplooi, waardoor het geschikt is voor gevallen met aanzienlijke verslapping.
  3. Grote borstlift met implantatenDeze procedure kan worden ingezet als naast verslapping van de borst ook het volume is afgenomen. Hierbij wordt ook het ankervormig litteken gebruikt.

Het Herstelproces

Na een borstlift is er een herstelperiode nodig waarin je de instructies van je chirurg moet opvolgen. Dit omvat rust, het vermijden van inspannende activiteiten en het dragen van een ondersteunende beha voor een periode van 4 tot 6 weken.

Overwegingen voordat je een beslissing neemt

Voordat je besluit een borstlift te ondergaan, moet je zorgvuldig nadenken en een uitgebreid consult met een plastisch chirurg plannen. Het is heel belangrijk om je verwachtingen te bespreken en eventuele vragen te stellen.

Conclusie:

Een borstlift kan een levensveranderende procedure zijn voor vrouwen die last hebben van borstverslapping. Het is echter belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en met een ervaren chirurg te overleggen voordat je een beslissing neemt. Wij bij Klaver Klinieken kunnen je daarbij helpen en staan voor je klaar.