Skip to main content

Door de coronacrisis is er begrijpelijk een enorm stuwmeer ontstaan van wachtende patiënten in de ziekenhuizen. Deze wachtlijstzorg is inmiddels opgelopen tot meer dan een jaar, zeker waar het om relatief simpele ingrepen gaat. Alle patiënten op de wachtlijsten moeten zo snel mogelijk geholpen kunnen worden, ongeacht of hun zorg door corona is uitgesteld of niet.
Dit is waar de zelfstandige klinieken in Nederland en de ziekenhuizen de handen ineen kunnen slaan. We staan gezamenlijk voor die enorme opgave om zo de zorg in Nederland weer op peil te krijgen.

Hieronder een aantal meest gestelde vragen waarmee wij als Klaver Klinieken kunnen helpen deze wachtlijstzorg te reduceren:

Voor welke ingrepen kan ik o.a. naar Klaver Klinieken? 
Handchirurgie zoals Carpaal Tunnel Syndroom, Trigger Finger, Dupuytren, Ganglion, de ziekte van Quervain
Borstverkleining
Verwijderen borstimplantaten
Ooglidcorrectie
Verwijderen van huidafwijkingen
Oorcorrecties 
Littekencorrecties

Worden deze ingrepen vergoed net zoals in een ziekenhuis? 
Afhankelijk van de dekking van uw zorgverzekering worden de meeste van bovenstaande ingrepen ook gewoon vergoed bij Klaver Klinieken. Wij bieden on-gecontracteerde zorg aan, in sommige gevallen wil dat zeggen dat uw zorgverzekering een vergoeding geeft tot 75%. Geen probleem want de rest betalen wij, het kost u dus niets als alleen het eigen risico. 

Meer informatie over vergoedingen bij Klaver Klinieken treft u hier

Wat zijn de wachttijden bij Klaver Klinieken? 
Wij kunnen u op korte termijn helpen, een afspraak op ons spreekuur kan vaak al binnen 10 werkdagen en een ingreep proberen we ook binnen 2 weken in te plannen. Wij houden ervan om samen met u de agenda te bekijken zodat we een geschikte datum kunnen vinden. 
Wat wij ook aanbieden is de zogenaamde See and Treat behandelingen. U kunt op dezelfde dag van het intakegesprek meteen de behandeling uit laten voeren. We bieden dit vaak aan bij het verwijderen van veranderende moedervlekken of andere huidafwijkingen. Deze willen ook wij zo snel mogelijk verwijderd hebben. 

Kortom staat u ergens op een wachtlijst voor een van bovenstaande ingrepen? Het loont eens verder te kijken en contact op te nemen met een kliniek. Hiermee ontstaan er alleen maar winnaars! U bent snel van uw klachten verlost en de wachtlijstzorg in Nederland zal verder afnemen.