Skip to main content

Inleiding

Een trigger finger, ook wel bekend als haperende vinger, is een veelvoorkomende aandoening waarbij een van de vingers vast komt te zitten in een gebogen positie. Dit gaat vaak gepaard met pijn, ongemak en soms zelfs een hoorbaar klikkend geluid bij het strekken van de vinger. Mensen die met deze aandoening te maken hebben, zoeken vaak naar effectieve behandelingen om de mobiliteit van de vinger te herstellen en de pijn te verlichten.

Trigger Finger release

Een van de veelgebruikte behandelingen voor een trigger finger is een procedure die bekend staat als de “trigger finger release.” Deze ingreep is ontworpen om de vastzittende pees die de vingerbuiging veroorzaakt, vrij te maken. Door dit te doen, wordt de normale beweging van de vinger hersteld en wordt pijn verminderd.

Transcutane Naaldbehandeling

Een innovatieve benadering van de trigger finger release is de transcutane naaldbehandeling.
In deze procedure wordt onder plaatselijke verdoving gebruik gemaakt van een scherpe naald.  Deze naald wordt door de huid ingebracht om de vastzittende pees los te maken. Deze methode is minder invasief in vergelijking met traditionele chirurgie en biedt een sneller herstel voor patiënten.

Voordelen en risico’s

Het grote voordeel van deze techniek is dat u direct na de ingreep alles weer mag doen met uw vinger en er is geen wond. De ingreep duurt ongeveer 10 minuten en is veel minder invasief dan een operatieve behandeling. Soms ontstaat er wel een bloeduitstorting en blijft de plek van de ingreep nog gevoelig.

Vergoeding

Handchirurgie wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Wel heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of een andere medische specialist. Het is wel verstandig rekening te houden met uw eigen risico.

Onderzoek en behandeling op 1 dag

Bij Klaver Klinieken bieden wij de zogenaamde See and Treat behandelingen aan. Het onderzoek en de behandeling kunnen direct na elkaar plaats vinden.
Na een telefonisch consult vooraf, krijgt u op de dag van het onderzoek zo nodig direct de behandeling.
Of het nu operatief is, met een naald is, we zullen alles op één dag uitvoeren.
Het grote voordeel hiervan is dat u snel van uw klachten af bent en niet eindeloos naar de kliniek hoeft te komen, wij werken efficiënt en snel.

Geen wachtlijsten

Wij begrijpen dat u niet wilt wachten op de zorg die u nodig heeft. Bij Klaver Klinieken hanteren we geen wachttijden, zodat u snel geholpen kunt worden. U kunt rekenen op een efficiënte planning en flexibele afspraakmogelijkheden, zodat u spoedig verlost bent van uw Trigger Finger.

Contact

Heeft u last van een Trigger Finger? Neem dan contact op met Klaver Klinieken en profiteer van de expertise van onze specialisten. Een afspraak kunt u maken door onderstaand formulier in te vullen. Bellen en mailen kan natuurlijk ook.