Skip to main content

Al jarenlang was ik bezig met mijn veel te grote borsten. Ik werd hier zo in beperkt in alles, sporten, dragen van kleding, zwemmen. Veel last van de zwaarte, altijd nek en schouderklachten, ik wilde informatie over een borstverkleining.

Dit voorjaar was ik er zo klaar mee dat ik hiermee naar mijn huisarts ben gestapt. Gelukkig heb ik een hele lieve huisarts, ze begreep mij  volledig. Ze wist niet of het vergoed zou gaan worden, dat kon ik in het ziekenhuis vragen.  Ze verwees mij naar het ziekenhuis bij mij in de buurt.

Thuis heb ik gelijk de polikliniek gebeld waar ik de afspraak kon maken in het ziekenhuis. Tot mijn schrik vertelde ze mij dat er 10 weken wachttijd was voor een eerste consult en de operatie waarschijnlijk op z’n vroegst volgend jaar kon plaatsvinden. Wat een teleurstelling, ik baalde zo enorm! Eindelijk had ik de stap gezet om iets aan mijn borsten te laten doen, kon ik nog een jaar wachten!!

Een vriendin van mij vertelde ik mijn verhaal en ze attendeerde mij op Klaver Klinieken in Heesch.

Afspraak maken

Thuis ben ik gelijk op hun site gaan kijken en gebeld voor het maken van de afspraak. Ik kreeg een hele vriendelijke dame aan de lijn en sprak al uitgebreid over de operatie. Ik merkte direct dat deze dame er verstand van had en voelde mij al enorm op mijn gemak. Na dit telefoongesprek kreeg ineens enorme zin in het consult en kon echt niet meer wachten. Het consult kon al binnen een week plaatsvinden!! Ik moest alleen even de huisarts de verwijzing via ZorgDomein laten omzetten naar Klaver Klinieken.

Mijn enige angst was of de borstverkleining in een kliniek wel vergoed zou worden door mijn verzekering. Maar de medewerker van Klaver Klinieken wist mij hierin gerust te stellen, bij een medische indicatie zou het vergoed worden. Groter dan een E cup, BMI onder de 30 en rug en nekklachten waarbij fysio niet helpt. Nou kassa, ik kan glansrijk door naar de volgende ronde, want ik voldoen aan álles en win de hoofdprijs met mijn F cup…

Een weekje later, daar zat ik dan, op consult, bij de plastisch chirurg in zo’n prettige sfeer samen met mijn man. Het leek wel een huiskamer waar ik binnenkwam, zo fijn! Het consult duurde wel 1,5 uur, ik kreeg uitgebreid uitleg, onderzoek en de nazorg werd uitgebreid besproken. Zo efficiënt!

De assistente kon gelijk een aanvraag voor machtiging indienen voor een borstverkleining bij de verzekering via de computer, deze werd direct goedgekeurd!!!

Ik kon tijdens het consult ook gelijk de operatiedatum voor mijn borstverkleining inplannen. Liefst voor de zomer nog en dat was mogelijk!! Alles werd geregeld voor de operatie, ik kon het gewoon niet geloven, zo snel, zo vriendelijk, zo vertrouwd! Wat was ik mijn vriendin dankbaar dat ze mij Klaver Klinieken had aangeraden.

Volledig vergoed

Het verzekeringsverhaal vond ik wel een dingetje, want ik had mijn verzekering nog gebeld nadat ik op consult was geweest, gewoon voor de zekerheid en daar vertelde ze mij dat Klaver Klinieken geen contract met hun had.

Daar schrok ik zo van, hoe kan dat nou? Ik heb gelijk Klaver Klinieken weer gebeld, de assistente vertelde mij nogmaals heel duidelijk dat ze inderdaad geen contract hebben, maar dat ik mij geen zorgen hoef te maken. Klaver Klinieken mag verzekerde zorg uitvoeren, maar declareert een passantentarief bij de verzekering. Hier zal de verzekering geen 100% vergoeding op geven, maar het deel wat niet vergoed wordt, neemt Klaver Klinieken op zich. Het kost alleen mijn eigen risico, wat ook in een ziekenhuis het geval is.

Wat vervelend dat mijn verzekering mij  eigenlijk weer naar het ziekenhuis verwees waar ik waarschijnlijk op dit moment nog steeds niet aan de beurt zou zijn geweest. Ik kan hier nu nog kwaad om worden!!

Ik hoop dat ik met mijn verhaal meer mensen bereik die nu nog aan het wachten zijn op een operatie dat ook in Klaver Klinieken kan plaatsvinden! Bel ze op, maak een afspraak en laat je informeren. Echt het is voor mij de beste keuze ooit!!!!!

Astrid – 37 jaar

Interesse in een borstverkleining?

Vul onderstaand formulier in als u ook interesse heeft in een borstverkleining of andere ingreep zonder wachttijden en volledige vergoeding.