Skip to main content

Fillers

Bij Klaver Klinieken maken we gebruik van 2 soorten fillers, hyaluronzuurfillers basis van hyaluronzuur zoals bijvoorbeeld Belotero® of Juvederm® en fillers op basis van calciumdeeltjes zoals Radiesse®.

Hyaluronzuur is een eiwit dat zorgt voor hydratatie, volumeherstel en verzachting van lijnen. Deze fillers zijn zeer geschikt voor zowel het opvullen van lijntjes als voor volumeherstel in het gezicht. Denk hierbij aan het opvullen van de rokerslijntjes, traangootjes of meer volume creëren in wangen of lippen.

De filler op basis van calciumdeeltjes werkt effectief op het verminderen van diepe rimpels, creëert contourcorrecties en heeft een liftend effect. Een mooie bijkomstigheid is dat de calciumdeeltjes de natuurlijke aanmaak van collageen stimuleren. Het herstelt volumeverlies, lift gezichtscontouren en verstevigt de huid van binnenuit.

  • Neus-lippenplooi
  • Lippen
  • Wangen
  • Jukbeenderen
  • Kaakverstrakking
  • Kin
  • Traangootjes

Klik hier voor onze tarieven.

Bekijk hier onze voor en na foto’s.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste risico’s en complicaties van het gebruik van fillers?

Na behandeling kunnen enkele reacties ontstaan. De meest voorkomende zijn roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauwe plek, pijn en gevoeligheid. Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen kort na de behandeling. Ze verdwijnen spontaan twee dagen na de behandeling maar bij sommige behandelingen houden zij langer aan. De lippen kunnen na behandeling een week lang gezwollen zijn. Infecties komen zelden voor.

Hoe lang houdt het resultaat aan na behandeling met fillers?

Een van de grote voordelen is dat het effect langdurig is maar niet permanent. Hoe lang het resultaat van een behandeling zichtbaar is hangt van verschillende factoren af zoals de indicatie, het huidtype, de levensstijl, leeftijd maar ook gebruik van welke filler. Een filler op basis van hyaluronzuur blijft ongeveer 6 tot 12 maanden zitten. Een filler op basis van calciumdeeltjes 9 tot 12 maanden.

Is een behandeling met fillers pijnlijk?

Door bijna alle fillers is een verdoving gemengd. Hierdoor voel je kort het eerste prikje maar daarna zal het behandelde gebied verdoofd aanvoelen. Hierdoor wordt deze behandeling vaak niet als pijnlijk ervaren. Gevoelige plaatsen zoals de lippen worden extra verdoofd door middel van een verdovende creme.

Wilt u meer informatie over fillers?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur