Skip to main content

Botuline Toxine

Veel rimpels ontstaan door onze mimiek, door de activiteit en het samentrekken van de spieren, vooral in de bovenste helft van het gezicht. Vaak storen we ons aan een fronsrimpel, voorhoofdslijnen of kraaienpootjes. Een behandeling met botuline toxine is dan vaak de eerste stap richting een frissere uitstraling.

Botuline toxine is het medicijn dat bekend staat onder de merknamen Dysport ®, Azzalure ® of Bocouture ®. Het is een tijdelijke spierontspanner. Door een specifieke spier(groep) te behandelen kan een bepaalde beweging tijdelijk niet worden gemaakt. Op deze manier kan rimpelvorming of een bepaalde uitstraling worden voorkomen.

Het effect van de behandeling is na ongeveer 3-7 dagen zichtbaar. Door de inwerktijd van de botuline toxine duurt het even voordat lijnen zachter worden. Het optimale resultaat mag na 2 weken verwacht worden en is minimaal 3 maanden zichtbaar, en kan zelfs veel langer aanhouden. Naarmate de behandeling vaker wordt herhaald, zal het cosmetische resultaat ook langer aanhouden. Gemiddeld zijn er twee tot vier onderhoudsbehandelingen per jaar nodig voor een langdurig mooi resultaat.

Cosmetisch

  • Fronsrimpel
  • Voorhoofdrimpels
  • Kraaienpootjes
  • Afhangende mondhoeken
  • Wenkbrauwlift
  • Gummy Smile
  • Putjes in de kin
  • Bunny Lines

Medisch

  • Hyperhidrose (overmatig zweten)
  • Bruxisme (tandenknarsen of klemmen)

Klik hier voor onze tarieven.

Veelgestelde vragen

Is een behandeling met botuline toxine veilig?

Ja. Botuline toxine werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam. In zeldzame gevallen kan een aangrenzende spier krachtvermindering ondervinden. Bijwerkingen afgezien van de effecten van de prik komen vrijwel niet voor. Nadat het middel is uitgewerkt herstelt de behandelde spier 100%.

Wat zijn de belangrijkste risico’s en complicaties van het gebruik van botuline toxines?

Na behandeling kunnen enkele reacties ontstaan. De meest voorkomende zijn roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauwe plek, pijn en gevoeligheid. Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen binnen een uur. Soms ontstaat een blauw plekje, dit verdwijnt binnen 3 tot 5 dagen. Infecties komen zelden voor. Product gerelateerde reacties zijn zeldzaam.

Hoe lang houdt het resultaat aan na behandeling met botuline toxine?

Het effect is helaas niet permanent. Gemiddeld werkt het 3 tot 6 maanden. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Diepe rimpels kunnen in het begin vaker behandeld worden, om de 3 tot 4 maanden.

Is een behandeling met botuline toxine pijnlijk?

De botuline toxine wordt geïnjecteerd in de spieren. Bij Klaver Klinieken maken we gebruik van kleine, dunne naaldjes. Dit maakt de behandeling nagenoeg pijnloos. Soms kan het als een licht brandend gevoel ervaren worden.

Wilt u meer informatie over een botuline toxine?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur