Vindt u uw borsten te klein, ongelijk of niet in verhouding staan tot de rest van uw lichaam? Dan kunt u een borstvergroting uit laten voeren, hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Als borstcorrectie experts vertellen wij u alles over de diverse mogelijkheden die er zijn.
Borstvergroting behandeling
Tijdens het eerste consult bij de plastisch chirurg zullen we u alles vertellen over een borstvergroting, wat u kunt verwachten, met welke implantaten we werken, mogelijke complicaties en hoe de operatie verloopt. De plastisch chirurg zal diverse metingen bij u uitvoeren om zo te bepalen welke borstimplantaat het beste bij u past. Daarna past u samen met de plastisch chirurg en de assistente de verschillende soorten en maten borstimplantaten. We vinden het heel belangrijk dat u een goed gevoel heeft over de keuze van het implantaat. Twijfels? Dan passen we gerust samen nog een tweede keer. Het merk borstimplantaat waarmee wij werken is Mentor. U kunt kiezen uit siliconen implantaten (deze voelen het meest natuurlijk aan) of water gevulde implantaten.
Tijdens de operatie zullen we onder algehele narcose de borstimplantaten inbrengen. Dit kan op twee manieren: ofwel plaatsen we de prothese onder de borstklier, of we plaatsen de prothese (voor een groot gedeelte) onder de grote borstspier. Dit wordt ook wel dual plane genoemd. Laatstgenoemde manier is de meest voorkomende.
Alle implantaten die wij plaatsen worden geregistreerd in de landelijke database van de overheid en in DBIR, de landelijke database van de NVPC. U kunt in DBIR zelf checken of uw implantaat werd geregistreerd. U leest hier meer over deze registratie.
Herstel borstvergroting
Er komt een klein sneetje onder in de borstplooi met een hechting en een hechtpleister, deze moeten twee weken blijven zitten. Na de operatie krijgt u van ons een speciale postoperatieve compressie BH die u zo’n 6 weken dag en nacht moet dragen. In de meeste gevallen kunt u na twee weken weer aan het werk. Na zes weken kunt u langzaam weer met sporten beginnen en bent u waarschijnlijk weer volledig actief.
Liever geen borstimplantaten? Dan kunt u kiezen voor een lipofilling van de borst.
Vergoeding
In een enkel geval worden de kosten van een borstvergroting vergoed door uw zorgverzekeraar. U moet dan aan een aantal voorwaarden voldoen. De borstklier moet een dikte hebben van minder dan 1 cm, dit moet bepaald worden door een echografie onderzoek dat u via de huisarts kunt aanvragen. Daarnaast mag er geen borstplooi aanwezig zijn, dit kan de plastisch chirurg tijdens het consult beoordelen. Mocht u aan beide van deze voorwaarden voldoen dan kunnen we een aanvraag voor vergoeding indienen bij uw zorgverzekeraar. Deze beslist uiteindelijk of u hiervoor in aanmerking komt. Hiervoor heeft u wel een verwijsbrief van uw huisarts nodig.
Subsidieregeling voor transvrouwen
De meerderheid van de transvrouwen vindt, ook na behandeling met de zogeheten genderbevestigende hormonale therapie, dat zij te weinig borstweefsel hebben voor een vrouwelijk profiel. Dit kan een grote hindernis zijn bij de transitie. Een borstvergroting is een veel gekozen ingreep om een grote stap te kunnen zetten in de transitie.
Als transvrouw kunt u onder voorwaarden subsidie krijgen voor borstprothesen. U moet onder meer inwoner zijn van Nederland en ouder zijn dan 18 jaar. U kunt de subsidie vanaf 1 februari 2019 aanvragen. Klik hier voor het aanvraagformulier op de website van de rijksoverheid. Wij helpen u graag bij het aanvragen van deze subsidie.
Kosten van een borstvergroting
Klik hier voor onze tarieven.
Voor & Na Foto’s
Bekijk hier onze voor en na foto’s van deze ingreep.
Wilt u meer informatie over een borstvergroting?
Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.
Contact opnemen
Stuur ons een e-mail: info@klaverklinieken.nl
Of bel ons op: 085 – 22 22 233
Of WhatsApp ons op 06 305 438 30
Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur